Candy Cotton

Perhevapaalta työelämään -valmennukset

Helsingissä

Toteuttajana Arffmann Finland Oy

Tiedote: Seuraavat valmennukset alkavat tammikuussa 2023​

Päivitämme valmennuksiamme vuodelle 2023, jonka vuoksi uusien ryhmien alkamisessa tulee pieni tauko marras-joulukuun aikana. Ei kuitenkaan hätää! Ilmoittautuminen ei ole sulkeutumassa, mutta huomioithan valmennukseen ilmoittautuessasi ensi vuoden ensimmäisten valmennusten alkamisajankohdat.

 

Seuraavat valmennukset alkavat heti tammikuussa 2023. Ilmoittautuminen pysyy meillä koko ajan auki, joten voit ilmoittautua jo ennakkoon ensi vuoden puolella alkavaan valmennukseen. Saat ennakkoilmoittautumisesta vahvistusviestin ja sinuun ollaan yhteydessä tammikuun alussa. Tammikuussa oudosta numerosta tuleva puhelu onkin todennäköisesti uusi valmentajasi! Valmennuksiin ilmoittautuminen jatkuu edelleen kesäkuun 2023 loppuun saakka.

Lämpimästi tervetuloa mukaan uuteen seikkailuun!

Happy Girl with Dad

Mitä valmennuksessa tehdään?

Perhevapaalta työelämään -valmennuspalveluun osallistuvat asiakkaat saavat ryhmämuotoisessa valmennuksessa käyttöönsä lisäksi henkilökohtaisen valmentajan, jonka avulla asiakkaan siirtymistä perhevapaalta työelämään tuetaan. Valmennus on luonteeltaan ohjaavaa, neuvovaa ja kannustavaa, ja sen sisältö suunnitellaan asiakkaan taustan ja tavoitteiden mukaisesti tukemaan urasuunnitelman toteuttamista.

 

Valmennuksissa käsiteltäviä aiheita ovat esimerkiksi oma osaaminen ja vahvuudet, työllistymisen ja kouluttautumisen vaihtoehdot, tietotekniset taidot työnhaussa, työelämätietous, mahdollisten työllistymisen esteiden tunnistaminen, henkilökohtaisen työnhakutilanteen arviointi ja työnhaun valmiuksien monipuolinen kehittäminen. Valmennuksen jälkeen asiakkaalla on tarvittavat työkalut työelämään siirtymiseen, koulutukseen hakeutumiseen tai muun sopivan urapolun aloittamiseen. Lisäksi asiakkaat saavat ryhmätapaamisilla vertaistukea sekä verkostoja.

Kenelle valmennus on
ja miten se järjestetään?

Perhevapaalta työelämään -valmennukseen voivat osallistua Helsingin seudun perhevapaalla olevat vanhemmat, jotka kokevat tarvitsevansa tukea työelämään siirtymiseen. Valmennukseen sisältyy 10 tuntia ryhmävalmennusta pienryhmässä (5-8 hlö) sekä 16 tuntia yksilövalmennusta henkilökohtaisen valmentajan kanssa. Valmennusta toteutetaan Helsingissä rautatieaseman lähellä Töölönlahdenkadulla (3 b, Barona Koti) sekä Pitäjänmäessä (Kornetintie 3). Lisäksi osa valmennuskerroista on mahdollista toteuttaa etänä.

 

Valmennuksen kokonaiskesto on kolme kuukautta, minkä jälkeen asiakas osallistuu kahden tunnin mittaiseen seurantatapaamiseen henkilökohtaisen valmentajan kanssa noin kuuden kuukauden päästä palvelun aloittamisesta. Palveluun ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeen kautta. Lue lisää valmennuksista täältä!

Tutustu valmentajiin!

School Notebook
roosa-piipponen.png

Valmentaja

Roosa Piipponen

Roosalla on pitkä työkokemus valmentajana sekä erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten kanssa työskentelystä. Hän on työotteeltaan tsemppaaja, coachaaja ja vuorovaikutteinen rinnallakulkija, tulevaisuuteen suuntaaja. Koulutukseltaan Roosa on Kuntoutuksen ohjaaja YAMK, ammatillinen opettaja, työhönvalmentaja ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Erityisosaamista hänellä on haasteellisessa elämäntilanteessa olevien asiakkaiden nivelvaiheiden ohjaamisesta, työllisyydenhoidosta ura-työhönvalmennuksessa, sekä eri kuntoutuspalveluihin ohjaamisesta. Roosalla on myös vahva työkokemus verkostotyöstä ja moniammatillisesta toiminnasta.

Pekka.jpg

Valmentaja

Pekka Väisänen

 

Pekalla on pitkä työkokemus opettajana sekä valmentajana. Hän on ohjannut lähes kaiken ikäisiä henkilöitä opintoihin ja ammatinvalintaan liittyvissä kysymyksissä. Pekka pystyy antamaan valmennettavalle hyviä käytännön vinkkejä monen eri ammattialan vaatimuksista ja osaamiseen liittyvissä kysymyksissä. Pekka on luonteeltaan avoin ja hauska sekä hän on hyvä kuuntelija. Ammatillisen opettajankoulutuksen lisäksi Pekka on suorittanut työvalmentajan erityisammattitutkinnon. Hän on opiskellut myös kasvatustiedettä ja erityispedagogiikkaa. Pekan työotteeseen kuuluu edetä yhdessä valmennettavan kanssa kohti päämäärää. Pekan valmennuksessa pyritään hyödyntämään mahdollisimman paljon asiakkaan vahvuuksia ja onnistumisia. Pekka on huomannut, että positiivinen asenne auttaa selviytymään lähes kaikista hankalista tilanteista. Toki ilman työtä ja ponnistelua päämäärää ei saavuteta.  

Tiina Saarinen Arffman_edited.jpg

Valmentaja

Tiina Saarinen

Rakastan ihmisten moninaisia uratarinoita ja vielä tallaamattomien polkujen kartoittamista! Kanssani pääset pohtimaan uusia uria monelta kantilta ja juuri sinun toiveesi huomioon ottaen.

Moneen kertaan ammatillisen nahkani luoneena ja 6 vuoden perhevapaan jälkeen työelämään palanneena, entisenä ulkosuomalaisena uskon osaavani katsoa monia asioita “boksin” ulkopuolelta.

Koulutustaustani on poikkitieteellinen ja työkokemukseni monipuolinen. Olen työskennellyt niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla ura- ja rekrytehtävissä, teollisuudessa, startup-yrityksissä, koulutusviennissä ja it-sektorilla. Kaikissa näissä yhteisenä nimittäjänä on ollut osaamisen kehittäminen kouluttajana, kannustajana, kehittäjänä ja konsulttina.

Arffmanilla olen saanut työskennellä jo viiden tapahtumarikkaan vuoden ajan mielenkiintoisten yksilö- ja ryhmävalmennusten sekä sisällöntuotannon ja kehittämisen parissa. Asiakkaani ovat antaneet minulle positiivista palautetta muun muassa avarakatseisuudesta, ratkaisukeskeisyydestä, positiivisuudesta ja lähestyttävyydestä.

 

Tervetuloa mukaan!​

TaraVallenius-profile_edited.png

Valmentaja

Tara Vallenius

Olen vuodesta 2014 ollut sosiaalialalla. Työurani aikana olen tehnyt töitä niin lasten, nuorten, aikuisten, vammaisten ja maahanmuuttajataustaisten kanssa. Olen myös ohjannut osatyökykyisiä henkilöitä erilaisten polkujen kautta työelämään. 

Olen ollut mukana perustamassa kaksi yritystä ja yhden hyväntekeväisyysjärjestön.

Olen elämäni aikana saanut toimia työntekijän roolissa ja johtajan roolissa. Kaikki toimintani on aina kuitenkin perustunut ihmisten auttamiseen ja valmentamiseen.

Tehtäväni valmentajana on kulkea valmennettavan vierellä, kun tehdään suuria ja tärkeitä päätöksiä. Olen tuki ja turva, johon voit luottaa. Toimin mentorina ja tarjoan työkaluja, jotta saavutat tavoitteesi. Tehtäväni on kuunnella puhtaasti, välittää aidosti ja luoda turvallinen tila mietiskelylle, kyseenalaistamiselle, oivalluksille ja uudelleenarvioinnille. 

Sinä, valmennettavana, määrität tahdin ja teet lopulta elämässäsi tarvittavat muutokset saavuttaaksesi haluamasi uratavoitteet.

Valmennan myös arabiaksi, persiaksi ja englanniksi.

Arffmann Finland Oy

Arffman on maan johtava työelämään suuntaavien valmennus- ja koulutuspalveluiden tuottaja. Kuuntelemalla, välittämällä ja sopivasti soveltamalla autamme ihmisiä löytämään itsestään halun oppia ja kehittyä. Ja mitä ikinä teemme, teemme sen mitattavasti ja tuloksellisesti. Tarjoamme Perhevapaalta työelämään -uravalmennuksessa henkilökohtaisen valmentajan tuen työnhaussasi tai auttamaan sinua löytämään osaamistasi vahvistavaa koulutusta.

arffman_logo_black_RGB (2).png