top of page

Työnhakutaidot kuntoon ennen perhevapaan päättymistä!

Päivitetty: 5. toukok. 2021


Kädet piirtämässä kaavioita ja tekemässä muistiinpanoja papereille pöydällä.

Jos viimeisimpien työhakemuksiesi lähettämisestä on aikaa, on varmasti tarpeen päivittää työnhakutaitojasi ennen kuin olet jälleen siirtymässä perhevapaalta työelämän pariin. Nykyisin työn hakemiseen liittyvät kanavat ovat moninaistuneet ja perinteisten työhakemusten kirjoittaminen ja lähettäminen ovat vain yksi osa työnhakua. Esimerkiksi sosiaalisen median välineet ja omat verkostot ovat yhä tärkeämmässä roolissa, kun työtä haetaan nykypäivän työmarkkinoilla. Moni työnantaja hakee itselleen sopivaa työntekijää suoraan omien verkostojensa kautta ja pyrkii siten välttämään perinteisen työnhakuprosessin työtaakkaa - erityisesti jos työnantaja hakee juuri tietyntyyppistä osaamista. Alle puolet kaikista avoimista työmahdollisuuksista laitetaan julkisen hakuun. Työtä etsivän täytyy siis olla esillä ja erottautua!


On suureksi hyödyksi työnhakijalle, mikäli hän osaa hahmottaa työnhaussa tapahtuneita muutoksia eikä keskity vain perinteisiin työnhaun väyliin, joissa kilpailu työpaikoista on kovinta. Työtä on tarpeen etsiä ja työntekijän kannattaa pyrkiä nostamaan omaa osaamistaan esille siellä, missä muita hakijoita ei ole jonoksi asti. Se vaatii omaa aktiivisuutta etsiä uusia mahdollisia kanavia työnhakuun. Erottautumiseksi kannattaa tehdä kunnolla ajatustyötä, muiden hakijoiden kanssa samanlaiseen harmaaseen massaan hukkuva hakemus tai itsensä profilointi ei työnhaussa useinkaan pitkälle kanna. Kannattaa kysellä myös kavereilta ja tutuilta vinkkejä!


Tämä kaikki asettaa työnhakijalle yhä enemmän vaatimuksia työnhakutaitojen laajalle hallinnalle. Siitä ei kannata olla huolissaan tai pelätä sitä, mutta työnhaun nykyisistä vaatimuksista tulee olla tietoinen. Kukaan ei odota sinun osaavan kaikki tarvittavat niksit, erityisesti jos edellisestä työnhaustasi on jo aikaa. Apuakin on onneksi runsaasti saatavilla. Perhevapaalta työelämään –hankkeen palvelussa pureudutaan mm. juuri tähän teemaan ja neuvotaan työnhaun ajankohtaisissa asioissa. Palveluun sisältyy seuraavia aiheita:

· yleisten työnhakutaitojen vahvistaminen

· työnhakuasiakirjojen kehittäminen ja tarvittaessa niiden laatiminen (mahdollisuuksien mukaan myös video-CV:t)

· oman osaamisen markkinointi

· työnhakuun kuuluvien it-taitojen kehittäminen

· työnhaun eri kanavat (sosiaalinen media, piilotyöpaikat, omien verkostojen hyödyntäminen, TE-palvelujen mahdollisuudet)

· työpaikkahaastatteluihin valmistautuminenKynää pitelevä käsi kirjoittamassa paperille.

Palvelun avulla saat kaikki tarvitsemasi työkalut onnistuneeseen työnhakuun. Palvelun aikana yksilöllinen tilanteesi käydään tarkasti läpi ja sinulle löydetään parhaat ratkaisut ja etenemispolut työnhaussa. Tule siis mukaan päivittämään ja kehittämään työnhakutaitosi jo ennen kuin perhevapaasi päättyy!


Lisää vinkkejä ja palveluita työnhakuun löydät TE-palveluiden sivuilta:

Toni Ruokonen


Kirjoittaja työskentelee Perhevapaalta työhön -hankkeessa projektisuunnittelijana.

32 katselukertaa0 kommenttia

Comentários


bottom of page