Tiimin jäsenet laittavat nyrkit yhteen.

Mikä hanke?

Perhevapaalta työelämään on työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama ja Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoima valtakunnallinen hanke. Jatkohankkeella viedään eteenpäin vuosina 2019-2020 toimineen Perhevapaalta työhön -hankkeen toimintaa, sillä tarve jatkolle havaittiin suureksi!

Perhe lukee tabletin näyttöä yhdessä sohvalla.
Perhe hymyilee yhdessä sohvalla.

Valmennuksia perhevapaalaisille

Hankkeen ydintehtävä on luoda keinoja sujuvampaan siirtymiseen perhevapaalta kohti työelämää. Hankkeessa tarjotaan maksutonta työelämävalmennusta perhevapaalla oleville tai lasta kotona hoitaville vanhemmille, jotka kaipaavat tai haluava tukea perhevapaalta työhön tai kohti työelämää siirtymiseen. Valmennuksiin voi ilmoittautua mukaan enää kesäkuun loppuun saakka.

Valmennukset sisältävät sekä yksilöohjausta (16 tuntia) että ryhmätapaamisia (10 tuntia). Valmennuksissa käsitellään muun muassa työ- ja koulutusvaihtoehtoja, perheen ja työn yhteensovittamista, eri tukimuotoja, arjessa jaksamista sekä oman osaamisen kartoitusta yhdessä ammattivalmentajan kanssa. Valmennukseen voi osallistua seuraavilla kielillä: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, arabia, somali, sorani, kurmandzi, pohjoissaame (Lapissa), persia ja mandariinikiina. Valmennuksen aikataulu sovitaan joustavasti valmentajan kanssa.

Valmennuksia järjestetään Helsingin, Turun, Tampereen, Kuopion, Oulun sekä Lapin maakunnan alueilla. Myös mainittujen kaupunkien lähialueiden vanhemmat ovat tervetulleita valmennuksiin - esimerkiksi Vantaalta voit hyvin osallistua Helsingin valmennukseen, Kangasalta Tampereen tai vaikka Limingalta Oulun.

Ilmoittaudu Perhevapaalta työelämään -valmennukseen!

Voit tutustua valmennukseen omalla alueellasi tai mennä suoraan ilmoittautumaan alta.

Ilmoittaudu mukaan ja valmentaja ottaa sinuun yhteyttä viikon sisällä.

Verkostomaista yhteistyötä yli toimialarajojen

Valmennusten lisäksi hankkeen tavoitteena on kehittää työllisyyspalvelujen tarjoamista perheiden lähipalveluna sekä lisätä perhepalvelutoimijoiden henkilöstön tietoisuutta urasuunnittelun tukimuodoista. Hankkeen yhteistyökumppaneiden kesken kehitetään hankkeen toiminta-alueilla poikkihallinnollista ja verkostomaista yhteistyötä, jotta palveluita voitaisiin tarjota perhevapaalaisille myös jatkossa. Hanke pyrkii näin luomaan osaltaan perheystävällisempää työelämää Suomessa.

Lapset juoksevat puistossa.
Candy Cotton

Hankkeen blogi

Vaikuttamistyötä ja viestintää

Hankkeen kolmantena tavoitteena on viestiä ja jakaa tietoa ja tukea niin perhevapaalaisille, työnantajille kuin yhteistyökumppaneille. Tuotamme blogia eri sidosryhmien avuksi, olemme aktiivisia sosiaalisessa mediassa sekä seuraamme ja jaamme yhteistyökumppaneidemme viestintää eteenpäin. Seuratessasi hankettamme pääset käsiksi ajankohtaiseen ja monipuoliseen tietoon. Samalla olet mukana seuraamassa yhteiskunnassamme tapahtuvaa kehittämistyötä. 

Ohesta pääset lukemaan hankkeen blogia! Seuraa meitä myös sosiaalisen median kanavissa - kuulet siten tuoreimmat uutisemme. 

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube
Candy Cotton

Hanketiimi

Hankkeessa työskentelee Uudenmaan ELY-keskuksen viisihenkinen hanketiimi.

Tavoitat koko hanketiimin sähköpostilla perhevapaaltatyoelamaan@ely-keskus.fi.

Tutustu tiimiin alla!

Saija Enqvist

Saija Enqvist

Projektipäällikkö

"Yhdessä olemme enemmän"

saija.enqvist@ely-keskus.fi

p. 0295 021 045

Mikko Moilanen

Mikko Moilanen

Projektikoordinaattori

"Kaikesta voi oppia"

mikko.j.moilanen@ely-keskus.fi

p. 0295 021 133

Tomi Majuri

Tomi Majuri

Projektisuunnittelija

"Tee parhaasi – se riittää"

tomi.majuri@ely-keskus.fi

p. 0295 021 046

kuva Emilia.jpg

Emilia Virtanen

Projektisuunnittelija

"Avoimin mielin uuteen!"

emilia.virtanen@ely-keskus.fi

p. 0295 021 043

Pauliina Sohlo

Pauliina Paija

Projektisuunnittelija

 

"Iloa löytää arjen pienistä asioista"

pauliina.paija@ely-keskus.fi

p. 0295 021 014