Tiimin jäsenet laittavat nyrkit yhteen.

Mikä hanke?

Perhevapaalta työelämään on työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama ja Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoima valtakunnallinen hanke. Jatkohankkeella viedään eteenpäin vuosina 2018-2020 toimineen Perhevapaalta työhön -hankkeen toimintaa, sillä tarve jatkolle havaittiin suureksi!

Perhe lukee tabletin näyttöä yhdessä sohvalla.
Perhe hymyilee yhdessä sohvalla.

Valmennuksia perhevapaalaisille

Hankkeen ydintehtävä on luoda keinoja sujuvampaan siirtymiseen perhevapaalta kohti työelämää. Hankkeessa tarjotaan työelämä-, ura- ja työnhakuvalmennusta vanhemmille, jotka kokevat epävarmuutta työhön paluusta. Hankkeeseen osallistujat olivat edellisestä hankkeesta saadun palautteen mukaan erittäin tyytyväisiä saamiinsa palveluihin. Suurin osa koki, että valmennukset auttoivat jäsentämään omaa tilannetta ja etenemään kohti työelämää. Osalla tämä tarkoitti alan vaihtamista ja hakeutumista koulutukseen.

Valmennukset alkavat alkusyksystä 2021, ja ne toteutetaan sekä ryhmä- että yksilöohjauksena. Ne sisältävät yksilöllistä ja ratkaisukeskeistä työskentelyä, joiden avulla tuetaan perhevapaalaisen mahdollisuuksia, voimavaroja ja myönteisiä tulevaisuuden näkymiä. Erityisesti ryhmätapaamiset tuovat asiakkaalle myös verkostoja ja vertaistukea. Valmennuksia järjestetään Helsingin, Turun, Tampereen, Kuopion, Oulun sekä Lapin maakunnan alueilla. Myös lähialueiden vanhemmat ovat tervetulleita valmennuksiin - esimerkiksi Vantaalta voit hyvin osallistua Helsingin valmennukseen tai vaikka Limingalta Oulun.

Ilmoittaudu Perhevapaalta työelämään -valmennukseen!

Voit tutustua valmennukseen omalla alueellasi tai mennä suoraan ilmoittautumaan alta.

Ilmoittaudu mukaan ja valmentaja ottaa sinuun yhteyttä viikon sisällä.

Verkostomaista yhteistyötä yli toimialarajojen

Valmennusten lisäksi hankkeen tavoitteena on kehittää työllisyyspalvelujen tarjoamista perheiden lähipalveluna sekä lisätä perhepalvelutoimijoiden henkilöstön tietoisuutta urasuunnittelun tukimuodoista. Hankkeen yhteistyökumppaneiden kesken kehitetään hankkeen toiminta-alueilla poikkihallinnollista ja verkostomaista yhteistyötä, jotta palveluita voitaisiin tarjota perhevapaalaisille myös jatkossa. Hanke pyrkii näin luomaan osaltaan perheystävällisempää työelämää Suomessa.

Tulossa!

Kokoamme alueellisia ja valtakunnallisia yhteistyöverkostojamme sivuillemme! Tulet löytämään ne täältä.

Lapset juoksevat puistossa.
Candy Cotton

Hankkeen blogi

Vaikuttamistyötä ja viestintää

Hankkeen kolmantena tavoitteena on viestiä ja jakaa tietoa ja tukea niin perhevapaalaisille, työnantajille kuin yhteistyökumppaneille. Tuotamme blogia eri sidosryhmien avuksi, olemme aktiivisia sosiaalisessa mediassa sekä seuraamme ja jaamme yhteistyökumppaneidemme viestintää eteenpäin. Seuratessasi hankettamme pääset käsiksi ajankohtaiseen ja monipuoliseen tietoon. Samalla olet mukana seuraamassa yhteiskunnallissamme tapahtuvaa kehittämistyötä. 

Ohesta pääset lukemaan hankkeen blogia! Seuraa meitä myös sosiaalisen median kanavissa - kuulet siten tuoreimmat uutisemme. 

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube
Candy Cotton

Hanketiimi

Hankkeessa työskentelee Uudenmaan ELY-keskuksen viisihenkinen hanketiimi.

Tavoitat koko hanketiimin sähköpostilla perhevapaaltatyoelamaan@ely-keskus.fi.

Tutustu tiimiin alla!

Saija Enqvist

Saija Enqvist

Projektipäällikkö

"Yhdessä olemme enemmän"

saija.enqvist@ely-keskus.fi

p. 0295 021 045

Mikko Moilanen

Mikko Moilanen

Projektikoordinaattori

"Kaikesta voi oppia"

mikko.j.moilanen@ely-keskus.fi

p. 0295 021 133

Tomi Majuri

Tomi Majuri

Projektisuunnittelija

"Tee parhaasi – se riittää"

tomi.majuri@ely-keskus.fi

p. 0295 021 046

Emma Lehtomäki

Emma Lehtomäki

Projektisuunnittelija

"Onni tulee eläen"

emma.lehtomaki@ely-keskus.fi

p. 0295 021 043

Pauliina Sohlo

Pauliina Paija

Projektisuunnittelija

 

"Iloa löytää arjen pienistä asioista"

pauliina.paija@ely-keskus.fi

p. 0295 021 014