top of page
Tiimin jäsenet laittavat nyrkit yhteen.

Mikä hanke?

_edited_edited.jpg

Perhevapaalta työelämään on työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama ja Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoima hanke. Hankkeen toimintakausi on vuosina 2021-2023. Jatkohankkeella viedään eteenpäin vuosina 2019-2020 toimineen Perhevapaalta työhön -hankkeen toimintaa, sillä tarve jatkolle havaittiin suureksi!

Perhe lukee tabletin näyttöä yhdessä sohvalla.

Valmennuksiin ilmoittautuminen on päättänyt!

Kiitos kaikille Perhevapaalta työelämään valmennukseen ilmoittautuneille. Ilmoittautumisaika on päättynyt ja hanke päättyy 2023 joulukuussa.

 

Päivittelemme sivuja syksyn aikana vielä lisää, lisäten hankkeen tulokset kaikille nähtäväksi ja hyvät käytännöt jaettavaksi.

Valmennuksia perhevapaalaisille

Hankkeen ydintehtävä on luoda keinoja sujuvampaan siirtymiseen perhevapaalta kohti työelämää. Hankkeessa tarjotaan maksutonta työelämävalmennusta perhevapaalla oleville tai lasta kotona hoitaville vanhemmille, jotka haluavat tukea perhevapaalta työhön tai kohti työelämää ja koulutusta siirtymiseen. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu, ja kohderyhmän vanhemmat voivat ilmoittautua edelleen mukaan valmennukseen.

Valmennukset sisältävät sekä yksilöohjausta että ryhmätapaamisia ammattivalmentajan kanssa. Valmennuksen sisältö on monipuolinen ja se räätälöidään vanhemman tarpeen mukaan. Valmennukseen voi osallistua kahdellatoista eri kielellä. Valmennuksen aikataulu sovitaan joustavasti vanhemman ja valmentajan kesken. Hanke järjestää valmennuksia kuudella alueella Suomessa.

Verkostomaista yhteistyötä yli toimialarajojen

Valmennusten lisäksi hankkeen tavoitteena on kehittää työllisyyspalvelujen tarjoamista perheiden lähipalveluna sekä lisätä perhepalvelutoimijoiden henkilöstön tietoisuutta urasuunnittelun tukimuodoista. Hankkeen yhteistyökumppaneiden kesken kehitetään hankkeen toiminta-alueilla poikkihallinnollista ja verkostomaista yhteistyötä, jotta palveluita voitaisiin tarjota perhevapaalaisille myös jatkossa. Verkostomaisen yhteistyön kehittäminen on osa hankkeen tavoitetta luoda vanhemmille sujuvampia siirtymiä perhevapaalta kohti työelämää.

Gay Family
Working from Home

Digitaalinen palvelupolku perhevapaalla oleville vanhemmille

Perhevapaalta työelämään -hanke on mukana kehittämässä DigiFinlandin Sähköisen perhekeskuksen kokonaisuutta. Hanke on tuottanut vuoden 2023 alussa julkaistavaan Omaperhe-käyttöliittymään Perhevapaalta työelämään -palvelupolun perhevapaalla oleville ja lapsia kotona hoitaville vanhemmille.

Vuonna 2023 hanke on osaltaan myös mukana kehittämässä Sähköisen perhekeskuksen osiota ammattilaisille, jotta perheitä kohtaavilla ammattilaisilla on helpompaa löytää tietoa ja tukea perhevapaalaisia vaihtelevissa elämäntilanteissa. Digitaalisten palvelujen kehittäminen on osa hankkeen tavoitetta luoda sujuvampia siirtymiä perhevapaalta kohti työelämää.

Lue lisää Sähköisestä perhekeskuksesta DigiFinlandin sivuilta

Opas työnantajille perhevapaisiin varautumiseen

Hanke tuottaa yhteistyössä eri valtion toimijoiden, työmarkkinajärjestöjen, työnantajien ja vanhempia edustavien järjestöjen kanssa Perhevapaalta työelämään -oppaan työnantajien tueksi. Opas julkaistaan tammikuussa 2023.

Opas kokoaa yhteen työnantajalle keskeiset asiat, joita ottaa huomioon ennen perhevapaita, niiden aikana sekä työntekijän palatessa vapaalta työhön. Opas jakaa myös tietoa perhevapaauudistuksesta. Lisäksi opas ohjaa kustakin oppaan sisältöaiheesta lisätiedon äärelle, esimerkiksi yhteistyökumppanien tuottaman materiaalin pariin. Oppaan avulla hanke tukee perhevapaalaisten ja työnantajan sujuvaa yhteistyötä perhevapaille siirtyessä ja sieltä palatessa, ja pyrkii näin tukemaan osaltaan perheystävällisempää työelämää Suomessa.

Oppaan toimittaa Perhevapaalta työelämään -hanke ja tuottaa Era Content Oy.

Father and Daughter
Candy Cotton

Hankkeen blogi

Vaikuttamistyötä ja viestintää

Hankkeen sivuilta ja somekanavistamme löydät tietoa ja tukea niin perhevapaalaisille, työnantajille kuin yhteistyökumppaneille. Oman sisällön lisäksi seuraamme ja jaamme yhteistyökumppaneidemme viestintää eteenpäin. Seuratessasi hankettamme pääset käsiksi ajankohtaiseen ja monipuoliseen tietoon ja saat alueellisia vinkkejä. Samalla olet mukana seuraamassa yhteiskunnassamme tapahtuvaa kehittämistyötä. 

Ohesta pääset lukemaan hankkeen blogia! Seuraa meitä myös sosiaalisen median kanavissa - kuulet siten tuoreimmat uutisemme. 

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube
Candy Cotton

Hanketiimi

Hankkeessa työskentelee Uudenmaan ELY-keskuksen viisihenkinen hanketiimi.

Tavoitat koko hanketiimin sähköpostilla perhevapaaltatyoelamaan@ely-keskus.fi.

Tutustu tiimiin alla!

Saija Enqvist

Saija Field

Projektipäällikkö

"Yhdessä olemme enemmän"

saija.field@ely-keskus.fi

p. 0295 021 045

Emilia Virtanen

Projektikoordinaattori

"Avoimin mielin uuteen!"

emilia.virtanen@ely-keskus.fi

p. 0295 021 043

kuva Emilia.jpg

Sara Al Husaini

Projektisuunnittelija

sara.alhusaini@ely-keskus.fi

p. 0295 021 275

Laura Tolppa

Projektisuunnittelija

laura.tolppa@ely-keskus.fi

p. 029 502 5028

bottom of page