Tiimin jäsenet laittavat nyrkit yhteen.

Mikä hanke?

_edited_edited.jpg

Perhevapaalta työelämään on työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama ja Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoima hanke. Hankkeen toimintakausi on vuosina 2021-2023. Jatkohankkeella viedään eteenpäin vuosina 2019-2020 toimineen Perhevapaalta työhön -hankkeen toimintaa, sillä tarve jatkolle havaittiin suureksi!

Perhe lukee tabletin näyttöä yhdessä sohvalla.
Candy Cotton

Ilmoittaudu Perhevapaalta työelämään -valmennukseen!

Voit tutustua valmennukseen omalla alueellasi tai mennä suoraan ilmoittautumaan alta.

Ilmoittaudu mukaan ja valmentaja ottaa sinuun yhteyttä viikon sisällä.

Valmennuksia useilla kielillä! (1).png

Valmennuksia perhevapaalaisille

Hankkeen ydintehtävä on luoda keinoja sujuvampaan siirtymiseen perhevapaalta kohti työelämää. Hankkeessa tarjotaan maksutonta työelämävalmennusta perhevapaalla oleville tai lasta kotona hoitaville vanhemmille, jotka haluavat tukea perhevapaalta työhön tai kohti työelämää ja koulutusta siirtymiseen. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu, ja kohderyhmän vanhemmat voivat ilmoittautua edelleen mukaan valmennukseen.

Valmennukset sisältävät sekä yksilöohjausta että ryhmätapaamisia ammattivalmentajan kanssa. Valmennuksen sisältö on monipuolinen ja se räätälöidään vanhemman tarpeen mukaan. Valmennukseen voi osallistua kymmenellä eri kielellä (Lapissa lisäksi pohjoissaame). Valmennuksen aikataulu sovitaan joustavasti vanhemman ja valmentajan kesken. Hanke järjestää valmennuksia kuudella alueella Suomessa.

Lue lisää valmennuksista sivuillamme Perhevapaalaiselle tai viereisestä valikosta! 

Verkostomaista yhteistyötä yli toimialarajojen

Valmennusten lisäksi hankkeen tavoitteena on kehittää työllisyyspalvelujen tarjoamista perheiden lähipalveluna sekä lisätä perhepalvelutoimijoiden henkilöstön tietoisuutta urasuunnittelun tukimuodoista. Hankkeen yhteistyökumppaneiden kesken kehitetään hankkeen toiminta-alueilla poikkihallinnollista ja verkostomaista yhteistyötä, jotta palveluita voitaisiin tarjota perhevapaalaisille myös jatkossa. Verkostomaisen yhteistyön kehittäminen on osa hankkeen tavoitetta luoda vanhemmille sujuvampia siirtymiä perhevapaalta kohti työelämää.

Gay Family
Working from Home

Digitaalinen palvelupolku perhevapaalla oleville vanhemmille

Perhevapaalta työelämään -hanke on mukana kehittämässä DigiFinlandin Sähköisen perhekeskuksen kokonaisuutta. Hanke on tuottanut vuoden 2023 alussa julkaistavaan Omaperhe-käyttöliittymään Perhevapaalta työelämään -palvelupolun perhevapaalla oleville ja lapsia kotona hoitaville vanhemmille.

Vuonna 2023 hanke on osaltaan myös mukana kehittämässä Sähköisen perhekeskuksen osiota ammattilaisille, jotta perheitä kohtaavilla ammattilaisilla on helpompaa löytää tietoa ja tukea perhevapaalaisia vaihtelevissa elämäntilanteissa. Digitaalisten palvelujen kehittäminen on osa hankkeen tavoitetta luoda sujuvampia siirtymiä perhevapaalta kohti työelämää.

Lue lisää Sähköisestä perhekeskuksesta DigiFinlandin sivuilta

Opas työnantajille perhevapaisiin varautumiseen

Hanke tuottaa yhteistyössä eri valtion toimijoiden, työmarkkinajärjestöjen, työnantajien ja vanhempia edustavien järjestöjen kanssa Perhevapaalta työelämään -oppaan työnantajien tueksi. Opas julkaistaan syyskuussa 2022, kun perhevapaauudistus on astunut voimaan.

Opas kokoaa yhteen työnantajalle keskeiset asiat, joita ottaa huomioon ennen perhevapaita, niiden aikana sekä työntekijän palatessa vapaalta työhön. Opas jakaa myös tietoa perhevapaauudistuksesta. Lisäksi opas ohjaa kustakin oppaan sisältöaiheesta lisätiedon äärelle, esimerkiksi yhteistyökumppanien tuottaman materiaalin pariin. Oppaan avulla hanke tukee perhevapaalaisten ja työnantajan sujuvaa yhteistyötä perhevapaille siirtyessä ja sieltä palatessa, ja pyrkii näin tukemaan osaltaan perheystävällisempää työelämää Suomessa.

Oppaan toimittaa Perhevapaalta työelämään -hanke ja tuottaa Era Content Oy.

Father and Daughter
Candy Cotton

Hankkeen blogi

Vaikuttamistyötä ja viestintää

Hankkeen sivuilta ja somekanavistamme löydät tietoa ja tukea niin perhevapaalaisille, työnantajille kuin yhteistyökumppaneille. Oman sisällön lisäksi seuraamme ja jaamme yhteistyökumppaneidemme viestintää eteenpäin. Seuratessasi hankettamme pääset käsiksi ajankohtaiseen ja monipuoliseen tietoon ja saat alueellisia vinkkejä. Samalla olet mukana seuraamassa yhteiskunnassamme tapahtuvaa kehittämistyötä. 

Ohesta pääset lukemaan hankkeen blogia! Seuraa meitä myös sosiaalisen median kanavissa - kuulet siten tuoreimmat uutisemme. 

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube
Candy Cotton

Hanketiimi

Hankkeessa työskentelee Uudenmaan ELY-keskuksen viisihenkinen hanketiimi.

Tavoitat koko hanketiimin sähköpostilla perhevapaaltatyoelamaan@ely-keskus.fi.

Tutustu tiimiin alla!

Saija Enqvist

Saija Enqvist

Projektipäällikkö

"Yhdessä olemme enemmän"

saija.enqvist@ely-keskus.fi

p. 0295 021 045

Mikko Moilanen

Mikko Moilanen

Projektikoordinaattori

"Kaikesta voi oppia"

mikko.j.moilanen@ely-keskus.fi

p. 0295 021 133

Tomi Majuri

Tomi Majuri

Projektisuunnittelija

"Tee parhaasi – se riittää"

tomi.majuri@ely-keskus.fi

p. 0295 021 046

kuva Emilia.jpg

Emilia Virtanen

Projektisuunnittelija

"Avoimin mielin uuteen!"

emilia.virtanen@ely-keskus.fi

p. 0295 021 043

Pauliina Sohlo

Pauliina Paija

Projektisuunnittelija

 

"Iloa löytää arjen pienistä asioista"

pauliina.paija@ely-keskus.fi

p. 0295 021 014